This project was a response to a brief given to us while in our first year of BA Design at Goldsmiths. The brief was to create a site-specific design intervention. We were assigned Gabriel's Wharf, which is a rectangular open space, situated on the London Southbank, and lies between the Soutbank centre and OXO tower. We decided to explore how else the space could be used, and to take advantage of its public facilities. Gabriel's Wharf consists of a few restaurants and small independent shops, most of which sell crafts and clothes. It is a quiet spot in the midst of a very busy Southbank. To get to know the space better and the people who occupy it, we started interviewing shopkeepers and pedestrians, asking them about mundane things such as how their day was going. To allow for an autonomous way of collecting and playing back things people wanted to share, we created an installation which would connect an outside speaker with an indoor space within Gabriel's Wharf. As the public toilet (a little hut in the middle of Gabriel's Wharf), was the only unsupervised, publicly accessible space, we decided to do install the playback there. We wired a toilet seat, so that whenever someone sat down on the seat, they had to listen to the recordings from the outside recorder. We did not have permissions to do any of this, yet we did not get stopped or asked what we were doing. Reflecting back on this project, it made me realise the privilege of having truly public spaces in a city, which allow for a vast and diverse range of activities to happen. Unfortunately London is increasingly becoming a city of pseudo-public spaces. Spaces which are privately owned, but accessible to the public. Security guards can remove you from the ground for trivial reasons such as taking a photo. Recordings from Gabriel's Wharf